7 Nisan 2011

Kırmızı - Beyaz



Fotoğraf Benfica - Aston Villa maçından. Benfica'nın Estadio Da Luz'u (Işık Stadı) Avrupa'nın 5 yıldızlı stadlarından ve birçok rakibe gerçek bir cehennem olmuş. Bu gece oynanacak Avrupa Ligi maçında konuğu Hollanda'lı PSV.

Kıtanın iki kırmızı - beyazlı ekibinin karşılaşması gecenin en zevkli maçı olmaya aday. Daha önce 3 kez Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşan iki takımdan Benfica'nın 1 galibiyeti bulunurken 2 maç berabere sonuçlandı. Ev sahibi 1961 ve 1962 yıllarında 2 kez Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırırken 1962 yılında takımda ilk sezonunu geçiren ve henüz 19 yaşında olan Eusebio finalde Real Madrid ağlarına 2 gol bırakırken karşılaşmayı 5-3 kazanan Benfica kupanın sahibi olmuş.

Eusebio 15 yıl boyunca terlettiği Benfica formasıyla çıktığı 715 maçta 712 gol atarak adını futbol tarihine silinmemek üzere yazdırırken Benfica bu yıllarda 11 lig şampiyonluğu ve 5 Portekiz kupasını müzesine götürdü. Toplamda ise 32 Portekiz ligi, 27 Portekiz kupası ve 5 Portekiz süper kupasını müzesinde bulunduran Benfica tam bir kupa canavarı.

Ligde son maçında evinde Porto'ya 2-1 mağlup olan Benfica artık gözünü tamamen Avrupa Ligi'ne çevirmiş durumda ve maçtan önce ağır basan taraf konumunda. Benfica önceki turda Fransız PSG'yi eledi. Sahasında oynadığı kupa maçlarında 10 galibiyet alırken sadece 1 kez kaybetti. Benfica'nın maçtaki en büyük kozu 18 gollü Cardozo.


PSV ise Hollanda Ligi'nin en büyük iki takımından biri Hollanda ligi şampiyonluğunu 21 kez yaşayan kırmızı beyazlılar 8 kez Hollanda kupası ve 8 Hollanda süper kupasını müzesine götürdü.
Ligde Twente deplasmanından 2-0 mağlup dönen PSV liderliği de rakibine kaptırdı. Bunun baskısını üzerinde hisseden kırmızı - beyazlılar en avantajlı skorla Hollanda'ya dönmenin hesaplarını yapıyorlar.

Maç öncesi sakatlığı bulunan golcü Toivonen kadroda yer almazken PSV'nin en büyük kozu 19 gollü Dzsudzsak. PSV Teknik Direktörü Fred Rutten yaptığı basın toplantısında " Benfica kaliteli oyunculardan oluşan bir ekip, ligde Porto mağlubiyetinden sonra en büyük hedefleri bu kupayı almak, çabuk oyuncularla gole giden bir takım ancak sakin olup kendi oyunumuzu oynarsak istediğimiz sonucu alabiliriz" açıklamasını yaptı. Defans oyuncusu Marcelo ise " En az hata yapan takım kazanır, bizim için en iyi sonuç kazanmak" dedi.



UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu çalışanlarından İlker Uğur'u, 7 Nisan Perşembe günü Portekiz'in Benfica takımı ile Hollanda'nın PSV Eindhoven ekibi arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında görevlendirdi..

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, geçen sezondan bu yana UEFA Medya Sorumlusu olarak görev alan İlker Uğur'un, Lizbon'un Luz Stadı'nda TSİ 22.05'te başlayacak Benfica-PSV Eindhoven maçının medya operasyonunun sorunsuz şekilde gerçekleşmesinden sorumlu olacağı bildirildi.

Beklentim elbette ki iyi futbol iki ekipte son lig maçında kaybetmiş biri şampiyonluktan olurken diğeri ise ikinciliğe gerilemiş. İki takım üzerinde de baskı büyük ve özellikle ev sahibi Benfica mutlak galibiyet için sahada olacaktır.
Kırmızı - Beyaz maç bu gece 22.05'te Star TV'den canlı yayınlanacak. Favorim Benfica ve Cardozo' ya dikkat! iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder