8 Şubat 2013

Destansı Bir Öykü: Şimşekler Grubu (Fotoroman)


Mavi mavi masmavi
Lacivert açık mavi
Şampiyon Demirspor
Çukurova'nın yari

Atalarımızdan,dedelerimizden yılar yılı dinledik bu tezahüratı.Adana Demirspor'un taraftarlarınca uyarlanan bu tezahürat bize taa o yıllardan müjdeliyordu bu taraftarın farklı olacağını.
Adana Demirspor'un taraflı tarafsız herkesin takdirinin kazanan taraftar oluşumu Şimşekler Grubu'ndan bahsediyoruz.
***



'Türk tribünlerinde elinizi sallasanız reise çarparsınız,bildiğim tek reis Temel Reis'tir' görüşünü savunan,tribünde liderlikten öte bir ağabey sıfatına sahip Adem Tel tarafından kurulan Şimşekler Grubu kuruluşundan günümüze kadar taraflı tarafsız on binlerce taraftarın gönlünü kazanmış bir oluşumdur.

***
Şimşekler Grubu sevgi,saygı ve bağlılık üzerine kurulmuş bir oluşumdur.Birimiz hepimiz,hepimiz birimiz için anlayışına sahipir.Öyle ki gittiği bir deplasmanda konuk takıma ayrılan biletler tükenmiş ve dışarıda kalan taraftarlar olmuştur,Grup tepkisini göstererek herkesin maça girmesini sağlamıştır.
***

İşçi sınıfı,halkın takımı ibareleri bugün birçok takımdan duyarsınız.Her ne kadar farklı görüşler olsa da Şimşekler Grubu bugün İşçi Sınıfından olan ve siyasi bir duruşa sahip olan ender taraftar gruplarından biridir.


***


Bir taraftar grubu düşünün ki yerel yönetimlerin adaletsizliğine karşı gelip başkanlık makamına kadar yürüyüş yapıyor,adaletsiz uygulamalar ve seçimlere karşı demokratik yürüyüşler düzenliyor,takımın sahipsizliğini dile getirmek için açlık grevleri yapıyor,kişisel menfaatler yerine kurumun menfaatini düşünüyor.Tüm bunları Şimşekler grubu çatısında bulabiliyorsunuz.

***

Şehrin tepki ve sağ duyu mekanizmasıdır Şimşekler Grubu.Bir yandan bu haksızlıklarla mücadele ederken bir yandan da tribün şovların,pankartlarını ve deplasman yapmayı unutuyor,bugün birçok taraftar grubu kendine ateşli,psikopat gibi sıfatları kendileri verirken Adana Demirspor ateşli taraftar ünvanını taraflı tarafsız gruplardan kazanıp,saygın bir statüye oturuyor.Grup bir yandan da siyasetle ve güncel olaylara ironik yaklaşımı ihmal etmiyor:

'Bir şifre ver Bank Asya'ya çıkalım
Yalancısın inanamam ÖSYM
Haksızlığa dayanamam ÖSYM'
tezahüratıyla ÖSYM'de patlak veren şifre olayına göndermede bulunuluyor.





'Soykırımı bilmeyiz;çünkü Fransa değiliz.' pankartıyla Fransa ile patlak veren Ermeni Soykırımı sorununa göndermede bulunuluyor.


                                                                       ***





Yunus'umuz ölmedi,Van'a ağlıyoruz pankartları ve paylaşımlarıyla da birer sosyal sorumluluk örneği gösteren grup,hem gündeme bağlı kalıp hem de insanı,hayatı ve insan onurunu öne çıkaran paylaşımlarda bulunuyor.




                                                                             ***


Sosyal sorumluluktan bahsetmişken hazır,Adana Demirspor taraftarlarının başlatıp sonuçlandırdığı bir kitap kampanyası sonucu bugün Şanlıurfa Suruç Bellik Ortaokulu'nda bir 'Adana Demirspor Kütüphanesi' olduğunu biliyor muydununuz? 





                                                                            ***

3.ligde oynadığı iki sezonda bile ortalama 10 bin taraftara oynamış takım,2.ligde ve bilhassa ekstra play offlarda taraftarını defalarca finallerde kahretmesine rağmen kmlerce sürüklemiş ve hiçbir zaman yalnız kalmamıştır.Bursa'da,Konya'da iki kez Antalya'da finallerde kaybedilmiş maçlara rağmen umudunu yitirmeyen taraftarlar Ercan Albay'ın önderliğinde 2012 senesinde,Denizlideki finallerde takımı PTT 1.Ligi'ne çıkarmayı başarmıştır.

***


Bu yıl Demirsporumuz Yükselme Grubuna çıkamazsa en büyük sorumlusu Şimşekler Grubu'dur.Bütün Demirsporlulardan özür diliyoruz.Bu özür,özrümüz kabul olsun diye değil,canımızdan çok sevdiğimiz Demirsporumuza hiç istemeden ve kontrolümüz dışında zarar verdiğimiz içindir.Saygılarımızla...' açıklamasını yapabilecek kadar özeleştiri yapan grup yeri gelmiş şehirdeki takıma ve rahmetli başkan Bekir Çınar'a yapılan haksızlıkları ve kişisel çıkarlara sahip olan başkanları  da görsel olarak dile getirmişlerdir.


Başkan Atılgan'a tribünden gönderme...

Rahmetli başkan Bekir Çınar ve Sahipsiz bırakılan Adana...

***

Solcu İtalyanların kalesi olarak bilinen A.S Livorno Calcio takımı ile hazırlık maçı isteyen taraftarlar bu amaçlarına ulaşmış ve tribün kardeşliği yapılmış,unutulmaz bir anı olarak bu gün tarihin raflarında yerini almıştır.Endüstriyel futbola hayır düşüncesinde gerçekleşen maç bir Şimşekler Grubu organizasyonudur.

Adana Demirspor'un ve taraftarlarının büyük başarısı olan bu maçı maalesef herhangi bir tv kanalı yayınlamamıştır.Süper Ligdeki büyük takımların diğer liglerdeki dördüncü ,beşinci ligteki takımlarıyla maçlarını yayınlayan medya,Seri A ligi takımıyla o zaman TFF 2.Ligi'nde yer alan Adana Demirspor'un maçını görmezden gelmiştir.

***


'Engelsizdir insan,engelleyen beyin,kalbimiz ortak sizlerle yüreğim.'ve 'Görme engelli siyaset,engelliyi gör bir zahmet' pankartlarıyla engelliler haftasına ve engelli insanların sorunlarına değinen grup ,kamuoyunun takdirini kazanmıştır.



***
Kişisel çıkarları için Adana Demirspor armasını kirletmeye çalışan ve seçimlere hile karıştıran mevcut yönetime karşı dik duran Şimşekler Grubu şehir genelinde henüz şampiyonluğu bile doyasıya kutlayamadan arma sevdası için işe koyulmuş ve protesto yürüyüşü düzenlemiş,bu yürüyüşe müthiş bir katılım olmuştur.Aşağıdaki fotolarda şehrin Adana Demirspor'u ve Şimşekler Grubu'nu nasıl bağrına bastığını görüyorsunuz.

Atatürk Caddesi Yönetim İstifa Sesleriyle İnlerken...

Esnafın yürüyüşe katılım nedenleri....


***

Grup bizleri dünyaya getiren ve karşılıksız seven annelerimizi de unutmamıştır.
Anneler Gününden...

***

Kendilerini eleştirerek özeleştiri yapacak kadar büyük olan grup,yeri gelmiş futbolcularını da sertçe eleştirmekten geri durmamıştır.
'Eskiye mi dönelim,futbolcu mu dövelim' paylaşımından bir kare...

***
Bir zamanların Süper Lig'te fırtına gibi esen takımı Kocaelispor'un içine düştüğü durumu bugün birçok spor medyası önemsemezken Şimşekler Grubu'nun Kocaeli deplasmanında açtığı aşağıdaki pankart bütün Kocaelispor taraftarlarınca duygu dolu anların yaşanmasını sağlamıştır.

***
İnsan sağlığını önemseyen grubun Müslüm Gürses'e desteği..


***

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılan bir pankarta göz atmaya ne dersiniz?



***

2012 yılında Adana Demirspor Ziraat Türkiye Kupasında Galatasaray SK ile eşleşti.İstanbulda oynanacak maçın Adana Demirspor açısından bir önemi yoktu,çünkü lige önem veren takım bu maça prestij olarak çıkacaktı.'Şimşekler Grubu' bu maça otuza yakın bir filo hazırladı ve yola çıkıldı.Taraftarlar maçın sonucu ne olursa olsun 'tribünde teslim olmak yok' parolasıyla maça çıkıyordu ve o gün gerek meşale şovlar ve gerekse 4-1lk mağlubiyete rağmen 90 dakika susmayan taraftar sene sonunda Denizli'de şampiyonluğun mimarı olacaktı.
        Hayat budur umutlar çok
         Ne şüphe duy ne de kork
         Öyle teslim olmak da yok
Yeneceksin inadına
 Gs TT Arena'dan...

TT Arena'dan Şimşekler Grubu...

Şampiyon takım pankartı...

***
Yediden yetmişe spor seyircileri tarafından bilinip ve çoğunca sevilen Şimşekler Grubu'nu her an her yerde bulabilmeniz mümkündür.
İstanbul'da Rihanna'ya hediye edilen ADS forması...
Antalya plajından...





2 yorum: