5 Şubat 2013

Şangay'ın Çiçeği

SHANGHAİ SHENHUA

Çok değil bir yıl önce dünya çapında flaş transferlere imza atarak adını tüm dünyaya duyurmayı başarmış, Drogba ve Anelka'lı kadrosuyla adından söz ettirmiş, Uzak Doğu'nun bir takımı Shanghai Shenhua...


1951 yılında kurulan kulübün Çin 1.Liginde toplam 2 şampiyonluğu bulunmakta. Bu şampiyonlukların sonuncusunu 2003 yılında kazanmış ve 2011 yılında ligi 11.sırada tamamlayarak tarihin en kötü sezonlarından birini yaşadıktan sonra kulübün %75'ine sahip Çinli iş adamı Zhu Jun dünya çapında büyük yıldızlarla anlaşarak kısa yoldan başarıyı yakalamak istemiştir. Maçlarını 33.000 kişilik Hongkou Stadyumunda oynayan takım İspanyol Kulübü Atletico Madrid ile bağlantılıdır.

Peki Çincede adı Şangay'ın Çiçeği anlamına gelen bu kulüp çok yüksek maliyetler ile aldığı Avrupalı yıldızlarıyla başarılı olabildi mi?


Futbolun kimyasını bilenler başarının sadece büyük futbolcu ya da yıldız oyuncu ile gelmeyeceğini de bilirler. Kulüp 2012 yılında bu iki futbolcuyu takıma almasına rağmen yine hiçbir kupa kazanamamış ve yüksek maliyetleri ve yanlış futbol politikası yüzünden Drogba ve Anelka ile geçtiğimiz günlerde gerek satış gerekse kiralama ile yollarını ayırmıştır. Anelka - Nico Juve'de - İtalya'ya, Drogba ise hepinizin bildiği üzere Galatasaray'a transfer olmuştur.

Kulübün sahibi Zhu Jun Drogba'nın gidişi ile ilgili olarak "Drogba çok yetenekli ve güçlü bir oyuncu. Ancak bir kurtarıcı değil. Eğer tek başına bir takımı başarıya götürebiliyorsa, neden Fildişi Sahili Dünya Kupası kazanamıyor? Drogba’nın takıma pozitif bir hava getirdiği doğru. Ancak şimdi elimizdeki kadroyla yola devam etmeliyiz. Drogba gitti diye kulübün kapısına kilit vuracak değilizaçıklamasında bulunmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder