27 Şubat 2015

Zafere Doğru -Maçın Öyküsü-


la vittoria sara nostra!



Kısa bir zaman önce Arsenal karşısında rakibine kök söktüren bir futbolla, sahayı dar eden Karakartallar; hatırlayacağınız üzere verilmeyen bariz bir penaltı yüzünden Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti. Karşılaşma sonrası yaptığı penaltı açıklamasıyla günah çıkartan Jack Wilshere "Evet dokundum. Yine de hakem için zor bir pozisyondu. Kırmızı kart ise ağır bir karar olurdu" demişti. Netice karşısında yapacak bir şeyi kalmayan Beşiktaş ne yazıkki ŞL'ne veda ederek, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı.

Maç sonu BJK Teknik Direktörü Slaven BILIC futbol dünyasının gündemine oturacak şu açıklamayı yapıyordu: "Umudumuzu bizden söküp alamazlar!"




Henüz yeni sezon hazırlıklarının sürdüğü sırada SOMA'ya yardım kampanyası için organize edilen bir turnuva kapsamında Fenerbahçe ve Chelsea ile karşı karşıya gelen Beşiktaş turnuvanın kazananı olmuştu. Turnuva sonunda Fenerbahçe'de teknik Direktör değişikliğine gidilirken, İngiliz takımlarına karşı bu sezon alınan ilk galibiyeti de cebine koyuyordu Beşiktaş.

Avrupa Ligi grup maçları sırasında şüphesiz en göz dolduran performansını Partizan karşısında gösteren Beşiktaş, sanırım biraz da neler yapmak istediğini göstermek arzusundaydı. Ardından Totthenam Hotspur FC karşılaşmaları var ki anlatılmaz yaşanırdı. Arsenal'in ardından Tottenham'a karşı da müthiş bir futbol ortaya koyuyordu Beşiktaş...

Gruptan lider çıkan Beşiktaş'ın sıradaki rakibi yine bir İngiliz deviydi. Kupayı müzesine tam 3 kez götürmüş, 18 kez lig şampiyonu olmuş Liverpool. Dün gece rövanş karşılaşmasını oynayan Beşiktaş İngilizleri yine evlerine eli boş göndermeyi bildi.

Foto:forzabesiktas.com
Foto:forzabesiktas.com
Bu galibiyette emeği olan Beşiktaş taraftarı, stadı adeta düğüne hazırlar gibi süslediği ve günler süren hummalı çalışmasının sonucunu almıştı. Zorlu doksan dakikada rakibini 1-0 gibi bir skorla yenen Karakartallar uzatmalarda eşitliği bozamayınca penaltılarda rakini 5-4 yenmişti.

Önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi'ne artık bir takımımız en azından ön eleme oynamadan gitmeyi garantiledi. Dnipro'nun da Olimpiyokos karşısında zafer kazanması kupadaki son Yunan takımını elemesi yemeğin sosu oldu.

Şimdi Beşiktaş'ın rakibi: Club Brugge.



Son 16 Turu'ndaki ilk karşılaşma 12 Mart'ta Belçika'da oynanacak ve rövanş ise 19 Mart'ta İstanbul'da oynanacak. Bakalım Siyah-beyazlılar son 8'e kalmayı başarabilecek mi? 



Karşılaşmada Beşiktaş seyircisi UEFA Avrupa Ligi seyirci rekorunu da kırmış oldu.

Hedef: Kupa

Başarılar Beşiktaş!

Fado.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder